Δομική οστεοπαθητική

Η δομική οστεοπαθητική αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία των δυσλειτουργιών του μυοσκελετικού συστήματος. Βασίζεται στην αρχή ότι η δομή και η λειτουργία σχετίζονται και η κάθε δομική ανισορροπία επηρεάζει την συνολική λειτουργία του σώματος.

Για παράδειγμα, πόνος στην πατούσα που μας αναγκάζει να κουτσαίνουμε λόγω της μηχανικής διαταραχής, θα προκαλέσει πυελική ανισορροπία, πόνο στο ισχίο, πόνο στο πλάτη, αυχενική δυσλειτουργία και αυτά, μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος, θα προκαλέσουν εμπόδιο στην ελεύθερη λειτουργία εσωτερικών οργάνων.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται στη δομική οστεοπαθητική είναι συνήθως η κινητοποίηση αρθρώσεων, σπονδύλων και μαλακών μορίων. Οι οστεοπαθητικοί μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τις αρθρώσεις χρησιμοποιώντας τεχνικές χειρισμού.

Η δομική οστεοπαθητική είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των ακόλουθων ασθενειών:

πόνος στην πλάτη οποιασδήποτε αιτίας, αρθρίτιδα και αρθροπάθεια, περιαρθρίτιδα, θυλακίτιδα, ισχιαλγία, ραχιαλγία, συστεμικές ασθένειες, μυοσίτιδα (ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα κ.λπ.), νευραλγία, νευρίτιδα, ανωμαλίες στάσης του σώματος, σκολίωση, κύφωση, διαταραχές εγκεφαλικής κυκλοφορίας, ζάλη, κεφαλαλγία, διαταραχές ύπνου, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης κ.λπ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φόρμα Επικοινωνίας