Θεραπεία με βεντούζες

Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή παραδοσιακής ιατρικής στην οποία ο θεραπευτής τοποθετεί ειδικά κύπελλα στο δέρμα για λίγα λεπτά ώστε να δημιουργήσει αναρρόφηση. Η θεραπεία αυτή γίνεται με στόχο, μεταξύ άλλων, να μειώσει τον πόνο, τη φλεγμονή, να αυξήσει τη ροή του αίματος, να προάγει τη χαλάρωση και την ευεξία, και ως ένα είδος εν τω βάθει μάλαξης των ιστών.

Οι βεντούζες παρέχουν αρνητική πίεση στο δέρμα, τους μύες και την περιτονία σε αντίθεση με τη θετική πίεση του μασάζ, το οποίο προσφέρει μια ουσιαστικά χαλαρωτική εμπειρία.

Η αρνητική πίεση από την αναρρόφηση προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει την αποκατάσταση των μυών, παρέχει αίσθηση ανακούφισης από σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και αναγέννησης. Η ανταλλαγή αίματος επιτρέπει την απομάκρυνση των τοξινών και των νεκρών κυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία, ζεσταίνει το δέρμα και μαλακώνει τους ιστούς για να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους, μειώνει τη φλεγμονή, απελευθερώνει τη ροή της λέμφου και, μέσω αυτής της διαδικασίας, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φόρμα Επικοινωνίας