Θεραπεία με μόξα

Η θεραπεία με μόξα έχει επίδραση τόνωσης, αποτοξίνωσης και αναπλήρωσης ενέργειας, η οποία προκύπτει από την αλληλεπίδραση της καύσης της μόξας και του συστήματος των μεσημβρινών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας σχετίζονται κυρίως με τις θερμικές επιδράσεις, τις επιδράσεις της ακτινοβολίας και τις φαρμακολογικές δράσεις της αψιθιάς και των συστατικών που προκύπτουν από τη καύση της.

Η θερμική διέγερση της μόξας επιδρά στους εν τω βάθει ιστούς και επιτυγχάνει την ενεργοποίηση των υποδοχέων θερμότητας με άμεσο αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, υπεύθυνου για την άμυνα και αποκατάσταση κάθε είδους ιστών και λειτουργιών μέσα στο σώμα μας. Το φάσμα ακτινοβολίας καύσης της μόξας πλησιάζει το φάσμα της υπέρυθρης ακτινοβολίας της οποίας οι ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα του ανθρώπου είναι γνωστές. Η θερμότητα, η ακτινοβολία και οι θεραπευτικές ιδιότητες της αψιθιάς, συνδυαζόμενες με βελονισμό, δημιουργούν ένα ενεργειακό δίκτυο πολλαπλών ιαματικών επιδράσεων.

Στους αιώνες που εφαρμόζεται έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως της αρθρίτιδας, σπαστικής κολίτιδας, προβλημάτων αναπαραγωγικού συστήματος, αυτοάνοσων νοσημάτων και επίσης στη θεραπεία νεογνών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φόρμα Επικοινωνίας